VIŠE NEGO OČEKIVANO: Ovo je Čovićev privrednik godine u Bosni i Hercegovini...

On je sinoć, prilikom preuzimanja nagrade, rekao da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal da bude vodeći privredni pokretač u balkanskoj regiji.

  • Ekonomija

  • 28. Maj 2022  

  • 0

Večernjakov pečat za privrednika godine dobio je Amir Gross Kabiri, izraelski biznismen na čelu M. T. Abraham Group, koji je preuzeo dio posrnulog Aluminijskog kombinata u Mostaru.

On je sinoć, prilikom preuzimanja nagrade, rekao da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal da bude vodeći privredni pokretač u balkanskoj regiji.

– S vizijom i proračunatim odvažnim odlukama, pod mojim vodstvom, M. T. Abraham Group nastavit će ulagati u ovu perspektivnu zemlju jer smatramo da ništa ne može spriječiti našu odlučnost i vjeru u stvaranje bolje budućnosti za njezine građane. Budućnost pripada onima koji iniciraju, stvaraju i vode, stoga potičem bistru mladu generaciju da se ne boji preuzimanja inicijative jer, zahvaljujući vašoj kreativnosti i mudrosti, ova će zemlja razviti vlastitu ekonomsku silu – rekao je.

Inače, Abraham Group, na čelu kojeg stoji nagrađeni Kabiri, izdašni je sponzor nogometnom prvaku BiH, mostarskom Zrinjskom, a spekulira se da je vlasnik u prisnim odnosima s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, čije neslužbeno stranačko glasilo mu je i dodijelilo ovu nagradu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...