U LIVERPOOLU RAZOČARANI ONIM ŠTO SE DOGAĐALO NA UTAKMICI: Službeno smo podnijeli zahtjev za istragom koja će otkriti...

Real Madrid je slavio protiv Liverpoola rezultatom 1:0 u finalu Lige prvaka, no nakon svega oglasili su se iz Liverpoola.

  • Sport

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 0

Finale Lige prvaka kasnilo je tačno 36 minuta jer hiljade navijača Liverpoola nisu uspjele ući na stadion u Parizu na vrijeme zbog organizacijskog haosa na ulazima. Navijači s ulaznicama satima su čekali u velikim redovima. Pojavila se verzija priče po kojoj je bilo problema s očitavanjem QR kodova na ulaznicama, ali i da su na stadion pokušali ući ljudi koji nisu imali karte.

Nakon svega se oglasila UEFA kao organizator, a u saopćenju čelnog tijela europskog nogometa također se krivica prebacuje na navijače i to na one koji su posjedovali lažne ulaznice. UEFA tvrdi da su upravo oni blokirali ulaz na stadion i izazvali kaos oko njega. Sada je saopćenje izdao i Liverpool.

"Razočarani smo problemima u vezi s ulaskom na stadion i slomom sigurnosnih barijera na koje su navijači Liverpoola naišli ove večeri na stadionu. Ovo je najveća utakmica u europskom nogometu i navijači ne bi trebali doživljavati scene koje smo vidjeli večeras. Službeno smo podnijeli zahtjev za istragom koja će otkriti uzroke ovih neprihvatljivih problema", stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...