KLOPP SE HVATAO ZA GLAVU: Skandal u Engleskoj, liga priznala ogromnu grešku, pogledajte šta su napravili Liverpoolu…

Kontaktirat ćemo Liverpool i priznati grešku, saopćili su iz sudačke organizacije Premier League.

  • Sport

  • 01. Okt. 2023  

  • 0

Dugo će se pričati o utakmici 7. kole Premier Leageu u kojoj je Tottenham autogolom Joela Matipa u šestoj minuti sudačke nadoknade došao do pobjede (2:1). Redsi su tu utakmicu završili s dva isključena igrača, a poništen im je i gol.

Sve je počelo u 26. minuti kada je isključen Curtis Jones. Sudac Hooper mu je prvo pokazao žuti karton, ali ga je zatim VAR soba zvala te je pregledao snimku i preinačio odluku u crveni karton.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Liverpool nije posustao ni s igračem manje, a onda je uslijedila nova kontroverzna odluka. Luis Diaz je postigao gol, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda iako je i golim okom bilo jasno da je Cristiano Romero bio bliži svojem golu od napadača Liverpoola.

Image

Nakon utakmice Jürgen Klopp je rigao vatru:

-U svom životu nisam vidio nepošteniju utakmicu. Ponosan sam na svoju ekipu, nikad ponosniji, ali nikada nisam ni vidio utakmicu s ovoliko nepoštenih okolnosti te nepoštenih i suludih odluka, rekao njemački trener, a ubrzo je uslijedilo i priznanje pogreške. Barem one kod Diazovog gola.

‘Sudačka organizacija svjesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici Tottenhama i Liverpoola. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem ofsajda sudaca na utakmici što je bila očita pogreška i gol je trebao biti priznat. No, VAR nije intervenirao, a mi ćemo analizirati kako je došlo do takve greške. Kontaktirat ćemo Liverpool i priznati grešku‘, saopćili su iz sudačke organizacije Premier League.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...