ČEKA SE NASTAVAK VIJEĆANJA POROTE: Šta će se dogoditi ako Johnny Depp izgubi na suđenju protiv Amber Heard?

Moglo bi proći još nekoliko dana dok porota ne donese konačnu presudu, ali što bi za Deppa moglo značiti ako se njegova tužba za klevetu odbije?

  • Show

  • 30. Maj 2022  30. Maj 2022

  • 1

Porotnici u građanskom postupku između Johnnyja Deppa i Amber Heard trenutačno su na trodnevnoj pauzi zbog praznika Dana sjećanja, no očekuje se da će svoje vijećanje nastaviti u utorak.

Suđenje je privuklo veliku pažnju javnosti i moglo bi se pokazati kao značajan presedan za žrtve porodičnog nasilja. Moglo bi proći još nekoliko dana dok porota ne donese konačnu presudu, ali što bi za Deppa moglo značiti ako se njegova tužba za klevetu odbije?

U tužbi protiv Heard, Depp zahtijeva isplatu 50 miliona dolara zbog gubitka zarade, uzrokovanog člankom koji je njegova bivša supruga napisala u The Washington Postu 2018. Ona je sebe opisala kao “javnu osobu koja predstavlja zlostavljanje u porodici”. Deppov pravni tim tvrdi da je glumac izgubio značajan iznos prihoda zbog insinuacije da je on zlostavljač.

Ako porota odbije njegovu građansku tužbu, tada neće dobiti traženi novac, a Heard neće morati platiti svoje, vjerovatno prilično skupe, pravne troškove. Moguće je i da bi porota mogla zaključiti da Depp ima pravo na dio iznosa za gubitak prihoda, ali da je cifra od 50 miliona dolara pretjerana, a u tom bi slučaju mogao dobiti manji iznos.

Čak i ako izgubi u građanskoj parnici na sudu u Fairfaxu u Virginiji, Depp bi ipak mogao uložiti žalbu na odluku. Međutim, teško da bi to bilo pretjerano učinkovito osim ako se nakon suđenja ne pojave novi značajni dokazi ili svjedočanstva.

Vjerovatnije je da će Heard tužiti Deppa zbog iznošenja predmeta na sud. Zapravo, Heard je već podnijela protutužbu tešku 100 miliona dolara protiv svog bivšeg muža navodeći da ju je klevetao tokom parnice. Deppov pravni tim nazvao je tvrdnje “lažnima” i “prevarom o seksualnom nasilju”.

Kao što je slučaj s Deppovom tužbom, porota bi u toj protutužbi također mogla odlučiti da brojka od 100 miliona dolara nije opravdana i dodijeliti Heardu manji, ali čak i veći iznos odštete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...