VIDEO OTKRIVA SVE: Pogledajte šta sve može Mercedesova električna G klasa…

Ako se budući vlasnici odluče koristiti često ovu opciju, morat će biti spremni na česte promjene guma.

  • Auto

  • 31. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 0

U pripremi je Mercedes EQG, koji će biti električna verzija legendarne G klase. Očekivanja su velika, a na internetu je i procurio prvi video vozila na testiranju koje se okreće za 360 stupnjeva, poput tenka.

Ovo nije prvi automobil s tom opcijom, istu je ponudio i Rivian, ali je američki proizvođač odustao od nje pa je neće ugrađivati u serijske automobile i pick-upove.

Premda je video kvalitetom na razini internetskih uradaka iz devedesetih godina prošlog stoljeća, jasno se može vidjeti ova funkcija.

Pretpostavlja se da EQG ima četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, koji mu omogućuju ovakvo razmetanje. Ako se budući vlasnici odluče koristiti često ovu opciju, morat će biti spremni na česte promjene guma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...