MILIJARDER BILL GATES OTKRIO VELIKU TAJNU: Zbog ovoga ne želi ulagati u...

Ova Gatesova izjava došla je usred izvještaja o padu kriptovaluta, ali ipak situacija se posljednjih dana popravlja.

  • Ekonomija

  • 31. Maj 2022  31. Maj 2022

  • 1

Suosnivač “Microsofta” milijarder Bill Gates, objasnio je zašto ne posjeduje nijednu digitalnu valutu, odnosno zašto ne ulaže u kriptovalute.

Rekao da ne ulaže u kriptovalute jer voli da ulaže u stvari sa “vrijednim rezultatom“ i koje daju neki doprinos društvu.

– Volim da ulažem u stvari koje imaju vrijedan rezultat. Vrijednost kompanija zasniva se na tome kako prave odlične proizvode. Vrijednost kriptovaluta je upravo ono što neka druga osoba odluči da će neko drugi platiti za to, tako da ne doprinosi društvu kao druge investicije – rekao je on.

Bill Gates je ranije izrazio skepticizam u vezi sa bitcoinom, prenosi Bizlife.

Ova Gatesova izjava došla je usred izvještaja o padu kriptovaluta, ali ipak situacija se posljednjih dana popravlja.

Agencije prenose da bitcoin bilježi najveći rast posljednje dvije sedmice približivši se nivou od 31.000 dolara, pošto je kinesko ublažavanje covid mjera podstaklo entuzijazam investitora za ulaganje u rizičniju imovinu.

Najveća svjetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 posto na 30.858 dolara na današnjem trgovanju u Londonu, prenosi “Bloomberg”.

Gates je i ranije upozoravao ljude da ne ulažu u kriptovalute, posebno one sa “manje novca“ odnosno koji nisu tako bogati kao Elon Musk.

Također je upozorio na utjecaj kriptovaluta na životnu sredinu, budući da je u 2021. godini kripto rudarenje je činilo 0,5 posto električne energije koja se koristi na globalnom nivou.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...