POTPUNO ZBUNILI KORISNIKE: Netflix počeo naplaćivati dijeljenje lozinki

Za članove porodice koji ne žive skupa naplaćuje se dodatnih oko dva dolara.

  • HiTec

  • 01. Jun. 2022  

  • 0

 

Netflix je u Peruu, Čileu i Kostariki krenuo s testiranjem suzbijanja dijeljenja lozinki, a sudeći prema prvim izvještajima, došlo je do poprilične zbrke.

Kako piše The Verge, korisnici u Peruu većinom nisu bili obaviješteni o dodatnom naplaćivanju usluge, a provođenje nove politike razlikovala se od korisnika do korisnika. Neki su, kako su otkrili, ignorisali upute za provjeru valjanosti računa i nastavili ga koristiti kao i dosad, dok drugima nikakvo obavještenje nije ni stiglo.

Zbunjujuća je i Netflixova definicija kuće.

 

- Otkako smo započeli s najavom ovih promjena prije 18 mjeseci, jasno smo komunicirali da se kućanstvo odnosi na ljude koji žive na istoj lokaciji - kazali su iz Netflixa dodavši da su zadovoljni dosadašnjim provodjenjem dodatne naplate.

Za članove porodice koji ne žive skupa naplaćuje se dodatnih oko dva dolara u navedenim zemljama, prenosi tportal.

Podsjetimo, Netflix se bori s odlaskom pretplatnika. U aprilu je iznenadio objavom da je u prvom tromjesečju 2022. izgubio 200 hiljada pretplatnika i upozorio da bi mogao ostati još bez dva miliona u idućem tromjesečju. Nakon toga su mu dionice potonule za 35 posto u jednom danu, prenosi poslovni.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...