ZAVRŠENI KDZ PREGLEDI: Lažne dojave o bombama u školama u Gradišci, Bijeljini i Zvorniku

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je prijavljeno da je u tim školama primljen mejl sa prijetećom porukom da je postavljena bomba.

  • Hronika

  • 01. Jun. 2022  

  • 0

Pripadnici Policijske uprave Gradiška izvršili su protivdiverzione preglede u 38 osnovnih i četiri srednje škole na području u nadležnosti ove uprave u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je prijavljeno da je u tim školama primljen mejl sa prijetećom porukom da je postavljena bomba.

Policijska uprava Gradiška, u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije, sprovodi istragu s ciljem identifikovanja lica koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko IP adresa iz inostranstva.   Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navedeno je kvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela. 

Istovremeno, na području Policijske uprave Bijeljine izvršena su 102 protivdiverziona pregleda tokom kojih nisu otkrivena minsko-eksplozivna sredstva u školskim ustanovama čime je utvrđeno da su bile lažne jutrošnje dojave.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, svim policijskim stanicama, prijavljeno je da su na i mejl adrese školskih ustanova zaprimljene prijetnje o postavljenim minsko-eksplozivnim sredstvima.

Službenici Policijske uprave Bijeljina nakon prijeve preduzli su sve potrebene mjere i radnje s ciljem zaštite učenika, nastavnog i drugog osoblja i imovine, saopšteno je iz ove uprave.

O navedenom obavješteni su dežurni tužioci Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji su naložili da se izvrše uviđaji i pregledi, te da se dostave izvještaj o počinjenim krivičnim djelima lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Takođe, policija je tokom današnjih protivdiverzionih pregleda u 21 osnovnoj i srednjoj školi na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik ustanovila da su dojave o postavljenim bombama lažne i da nema bezbjednosnih prijetnji u tim ustanovama.

Policiji je prijavljeno da je 16 osnovnih (centralnih i područnih) i pet srednjih škola primilo mejl sa prijetećom porukom da je postavljena bomba, saopšteno je danas iz Policije uprave Zvornik.

Policijska uprava Zvornik, u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije, sprovodi istragu s ciljem identifikovanja lica koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko "IP" adresa iz inostranstva.

O svemu su obaviještena nadležna tužilaštva za područje Policijske uprave Zvornik, odnosno okružna javna tužilaštva u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, koja su većinu ovih događaja okvalifikovali kao krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela. 

(Srna)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...