JOSIP JURATOVIĆ RAZGOVARAO SA ŽELJANOM ZOVKO: "Hrvatska ima poseban zadatak..."

Kako navodi na svom Facebook profilu, Juratović je sa sugovornicima razgovarao o tome "kako Hrvatska može podržati Bosnu i Hercegovinu na putu ka sigurnoj budućnosti".

  • Politika

  • 02. Jun. 2022  02. Jun. 2022

  • 13

Zastupnik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović danas se sastao sa zastupnicom u Europskom parlamentu, potpredsjednicom vanjskopolitičkog odbora i delegacije za odnose s BiH Željanom Zovko, hrvatskim ambasadorom u Njemačkoj Gordanom Bakotom i predstavnikom Hrvata izvan domovine dr. Veselkom Jovanovićem.

Kako navodi na svom Facebook profilu, Juratović je sa sugovornicima razgovarao o tome "kako Hrvatska može podržati Bosnu i Hercegovinu na putu ka sigurnoj budućnosti".

"Slažemo se da, kao članica EU i važan susjed Bosne i Hercegovine, Hrvatska ima poseban zadatak osigurati da predstojeći izbori u BiH budu pošteni i neometani. Važno je i da Hrvatska doprinosi potrebnim reformama u Bosni i Hercegovini na putu ka EU - posebno u provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava",  istakao je Juratović na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Juratović je jučer imao susret s Nerminom Nikšićem i Denisom Bećirovićem iz SDP BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...