STEVANDIĆ USTAO U ZAŠTITU VASIĆA: "Ovakvom odlukom CIK-a narko mafija može da bude srećna!"

Stevandić kaže da će Ujedinjena Srpska odgovoriti na najbolji način na odluku CIK-a da oduzme poslanički mandat Vasiću i istakao da je riječ o čovjeku koji je "stvarao Republiku Srpsku i borio se protiv narko-mafije i raznih vrsta zloupotreba". 

  • Politika

  • 02. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 3

Narodni poslanik Kostadin Vasić (US) još nije iscrpio sve pravne lijekove u vezi sa presudom i odlukom Centralne izborne komisije, gdje će uložiti žalbu, izjavio je Srni predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić

Stevandić kaže da će Ujedinjena Srpska odgovoriti na najbolji način na odluku CIK-a da oduzme poslanički mandat Vasiću i istakao da je riječ o čovjeku koji je "stvarao Republiku Srpsku i borio se protiv narko-mafije i raznih vrsta zloupotreba". 

Odgovarajući na pitanje Srne, da li će Vasić podnijeti ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo, Stevandić je rekao da su CIK i Institut dva potpuno odvojena pitanja i ne rješavaju se zajedno. 

Stevandić je rekao i da se u javnosti malo zna da je Vasić imao sukob sa čovjekom koji je narko-diler, koji je presuđen i ležao je sedam godina zatvora u Njemačkoj, nakon čega je deportovan iz te zemlje i došao u Zvornik. 

"Taj čovjek je 2017. godine provocirao i napadao Vasića. Nažalost, epilog je takav da je narodni poslanik Kostadin Vasić, koji se borio za Republiku Srpsku i koji se bori protiv narko-mafije inkriminisan, dok je presuđeni narko-diler potpuno zaštićen i od njega je napravljena žrtva", kaže Stevandić i dodaje da narko mafija može da bude srećna. 

Stevandić je napomenuo da za njega najveće razočarenje predstavljaju poruke društvu da narko-mafija ima takav uticaj da tako štiti ljude koji su nesporno presuđivani. 

Stevandić je i poručio da će Ujedinjena Srpska biti bar pet puta jača tokom i nakon izbora. 

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici utvrdila je prestanak mandata poslaniku Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadinu Vasiću, rekla je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić, te navela da ta odluka još nije pravosnažna jer Vasić ima pravo žalbe u roku od dva dana. 

Vasić, koji je i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nedavno je pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...