POTVRĐENO ZA "SB": SIPA pod oznakom tajnosti sprovodi akciju u Općini Banovići, oduzet telefon načelniku?

Nezvanično saznajemo da jedan od oduzetih mobitela pripada načelniku Banovića Begi Gutiću.

  • Hronika

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su realizirali operativnu akciju „Kraljica“, u okviru koje su na području Banovića pretresli dvije osobe i jednu prostoriju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako je za "Slobodnu Bosnu" potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, ova operativna akcija ima oznaku tajnosti, te zbog toga ne može dati više informacija, no potvrdio je da je aktivnost sprovedena radi izuzimanja dva mobitela od dvije osobe iz Općine Banovići.

Prema nezvaničnim informacijama medija, jedan od oduzetih mobitela pripada načelniku Banovića Begi Gutiću.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...