PREDSJEDNIK ZELENSKI UVJERLJIVO: "Branimo Ukrajinu 100 dana, pobjeda će biti naša"

Povodom 100 dana rata u Ukrajini, predsjednik ove zemlje Zelenski poslao je svijetu optimističnu poruku.

  • Svijet

  • 03. Jun. 2022  03. Jun. 2022

  • 0

Volodimir Zelenski je rekao u kratkoj video poruci da Ukrajinci 100 dana brane svoju zemlju od ruske agresije i da će pobjeda biti njihova, javlja CNN.

"Ovdje su lideri parlamentarnih frakcija, ovdje je šef kabineta predsjednika, ovdje je premijer Ukrajine Denis Šmihal, ovdje je  Mihailo Podoljak. Naš tim je mnogo veći. Oružane snage Ukrajine su ovdje. Ono što je najvažnije, naš narod, narod naše zemlje, je ovdje. Branimo Ukrajinu 100 dana. Pobjeda će biti naša. Slava Ukrajini",  rekao je Zelenski.

Prvih 100 dana rata dovelo je do razornih posljedica po djecu neviđenih od Drugog svjetskog rata, dok je u prosjeku najmanje dvoje djece ubijeno dnevno, saopštile su Ujedinjene nacije (UN) povodom Međunarodnog dana zaštite djece, koji se obilježava 1. juna svake godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...