ZAHAROVA PROGOVORILA O JEDNOM OD NAJVEĆIH DIPLOMATSKIH PONIŽENJA RUSIJE: "Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova..."

Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj zračni prostor uoči najavljene posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 11

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „željeznu zavjesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

„Baš danas, prije jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posjetu Srbiji. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske Unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju“, izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal „La7".

Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj zračni prostor uoči najavljene posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...