KADA SE UPALI VEĆ STE U PROBLEMIMA: Ova signalna lampica na instrument tabli automobila znak je da odmah morate u servis…

Uključi li se neka od njih, bilo bi dobro nazvati servis i konsultirati se kako biste prevenirali kvarove koji mogu biti skupi.

  • Auto

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 1

Britanski trgovac automobilskim dijelovima Car Parts 4 Less za potrebe svog istraživanja o tome koliko vozači prepoznaju signalne lampice u automobilu otkrio je da čak 82 posto ispitanika nije znalo da je elektronska kontrola gasa stvaran simbol, odnosno da se nalazi na instrumentnoj ploči.

On izgleda ovako:

alt

Kvar na ovom sustavu znak je da ne funkcionira veza između papučice gasa, senzora položaja akceleratora, ETC modula i kućišta gasa. Ne treba posebno naglašavati koliko to može biti opasno. Mnogi vozači nisu prepoznali lampicu upozorenja za automatski mjenjač.

alt

A mnogi i dalje ne znaju što predstavlja lampica za menadžment motora, odnosno povećane emisije štetnih plinova.

alt

Provjerite priručnik za korištenje automobila i upoznajte se sa značenjem svih lampica. Uključi li se neka od njih, bilo bi dobro nazvati servis i konsultirati se kako biste prevenirali kvarove koji mogu biti skupi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...