MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE: U blizini zgrade Predsjedništva BiH uhapšen djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pogledajte snimku...

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Navedeni osumnjičeni, lišen je slobode u akciji policijskih djelatnika MUP-a KS, koju su nadzirali i koordinirali tužitelji i istražitelji Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, dok obavlja redovne aktivnosti osiguranja čuvanog objekta.

Osumnjičeni djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužiteljstva BiH i SIPA-e i osumnjičen je za kazneno djelo –neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske odore.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za prijevoz, vrste krijumčarenja i prodaje većih količina narkotika, uključujući opojnu drogu “speed” i druge narkotike.

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Kako saznajemo, uhapšen je Miloš Popovac, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Uhapšen je jutros na radnom mjestu, u blizini zgrade Predsjedništva BiH. Popovac je osiguravao objekte institucija BiH. U prilogu je video sa pretresa njegovog automobila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...