POLICIJSKA AKCIJA U BANJOJ LUCI: Pretresi i hapšenja na više lokacija, pogledajte šta je pronađeno na licu mjesta...

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

  • Hronika

  • 06. Nov. 2023  06. Nov. 2023

  • 0

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Klašnik" koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu nad dvije osobe.

Уступљена фотографија

Kako navode iz PU Banjaluka, osoba inicijala D.K. iz Banjaluke je lišena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a osoba D.V. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krvično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Također, kako se navodi u saopćenju, prilikom pretresa prostorija koje D.K. koristi, utvrđeno je da je spomenuta osoba izvršila priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošila i otuđila električnu energiju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osoba D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...