BRITANIJA NA NOGAMA: Glasanje o povjerenju premijeru Borisu Johnsonu...

Glasovi će biti prebrojani odmah nakon toga. Saopćenje će biti objavljeno u dogledno vrijeme“, rekao je Brady.

  • Svijet

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Britanski parlament danas će glasati o nepovjerenju aktuelnom premijeru Borisu Johnsonu.

Jedan od poslanika Graham Brady saopćio je da 15 posto zastupnika traži glasanje o nepovjerenju premijeru, zbog čega će ono biti organizirano već danas u toku dana.

„U skladu s pravilima, danas će biti održano glasanje o nepovjerenju od 18 do 20 sati. Glasovi će biti prebrojani odmah nakon toga. Saopćenje će biti objavljeno u dogledno vrijeme“, rekao je Brady.

Ukoliko se dogodi da Johnson izgubi glasanje o povjerenju, on bi bio smijenjen s mjesta premijera i došlo bi do takmičenja za vodstvo kako bi se odlučilo o njegovoj smjeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...