ZVANIČNO OTKAZANA POSJETA LAVROVA BEOGRADU: Umjesto leta konferencija za štampu

Posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu zvanično je otkazana.

  • Regija

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 18

Posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu zvanično je otkazana.

O razlozima otkazivanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obavijestio je ambasador ruske federacije Aleksandar Bocan Harčenko na današnjem sastanku na Andrićevom vijencu.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Harčenko je tokom sastanka predočio Vučiću dokumentaciju kojom se potvrđuje da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet avionu u kojem je trebalo da bude Lavrov.

Kako podsjeća njemačka agencija dpa, Lavrov je "zbog ruske agresije u Ukrajini na meti zapadnih sankcija. Uz to je evropski vazdušni prostor zatvoren za ruske avione".

Tiražni tabloid Bild ipak podsjeća da su inače "humanitarni i diplomatski letovi" izuzeti od sankcija.

Umjesto leta, Lavrov će u Moskvi držati konferenciju za štampu na koju je u nedjelju iznenadno pozvao strane dopisnike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...