UČENICI EVAKUIRANI NAKON MAILA: Medicinska škola dobila dojavu o postavljenoj bombi

Za vrijeme pregleda prostorija škole učenici i nastavno osoblje bili su evakuisani. 

  • Hronika

  • 06. Jun. 2022  06. Jun. 2022

  • 0

Danas oko 13 sati u JU Srednja medicinska škola lažno je dojavljena eksplozivna naprava.

Naime, zaposlenik ove škole je putem e-mail poruke dobio dojavu da se u ovoj školskoj ustanovi nalazi eksplozivna naprava.

Kako je za Tuzlanski.ba, kazala glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, ekipa je nakon dojave izašla na teren nakon čega je KDZ pregledom ustanovljeno da je u pitanju lažna dojava.

“Tim je još uvijek na terenu i poduzimaju se mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim događajem. Ono što možemo potvrditi jeste da je u pitanju bila lažna dojava”, kazala je Kapidžić.

Za vrijeme pregleda prostorija škole učenici i nastavno osoblje bili su evakuisani. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...