AKO SE SPREMATE U NJEMAČKU PO POLOVAN AUTOMOBIL OVO TREBATE ZNATI: Cijene polovnjaka drastično su skočile, benzinci su skuplji za više od 30 posto, a dizelaši…

Pokretači poskupljenja su  niska ponuda vozila kao posljedica pandemije koronavirusom, kriza s proizvodnjom čipova i novih automobila te nedostatak dijelova.

  • Auto

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 0

Tri godine stari rabljeni automobili u godinu dana poskupjeli su za gotovo trećinu u Njemačkoj. U aprilu je prosječni trogodišnji automobil s benzinskim motorom bio je 30,1 posto skuplji od usporedivog vozila godinu dana ranije, prema analizi tvrtke za tržišnu analizu DAT.

U prosjeku je za vozilo koštalo 27.900 eura. Prosječni dizelaš je poskupio za čak 31,8 posto na prosječnih 28.960 eura. Brojke se odnose na trogodišnja rabljena vozila u svim segmentima i markama.

AKO KUPUJETE POLOVNI AUTOMOBIL OVO TREBATE ZNATI: Ove marke vozila drže  najbolju cijenu… | Slobodna Bosna

Pokretači poskupljenja su  niska ponuda vozila kao posljedica pandemije koronavirusom, kriza s proizvodnjom čipova i novih automobila te nedostatak dijelova. Osim toga, cijene novih vozila prije tri godine porasle su za oko 7 posto, piše njemački Manager Magazin, pa i to treba uračunati.

Posebno su na cijeni rabljeni dizelaši, koje su kupci spremni plaćati sve više.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...