U ZNAK SJEĆANJA NA GENIJA IZ ŠIBENIKA: Real Madrid se spektakularnim videom prisjetio Dražena Petrovića...

Među njima se ističe finale europskog Kupa pobjednika kupova u kojem je zabio 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom", naveo je klub.

  • Sport

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 0

Real Madrid prisjetio se u utorak svog bivšeg igrača Dražena Petrovića, koji je prije 29 godina poginuo u prometnoj nesreći. legendarni Dražen život je izgubio 7. juna 1993. u Njemačkoj. Real Madrid, za koji je igrao od 1988. do 1989. godine, objavio je na svojoj internetskoj stranici video nešto kraći od minutu i pol, u kojem je prikazao isječke njegovih postignutih koševa i veselja nakon pobjeda.

U videu pod naslovom "29 godina bez Petrovića" Real je svog bivšeg igrača s brojem 5 na leđima nazvao "hrvatskom legendom".

"Madridska publika mogla je uživati u njegovoj igri u sezoni 1988./1989. kada je izvodio ekshibicije zbog kojih je ostao upisan u povijest Real Madrida. Među njima se ističe finale europskog Kupa pobjednika kupova u kojem je zabio 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom", naveo je klub.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...