URED ZA EVROPU I EUROAZIJU STATE DEPARTMENTA VRLO JASAN: SAD posvećene suverenitetu BiH

Iz State Departmenta su naglasili punu podršku visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 08. Jun. 2022  08. Jun. 2022

  • 2

Sjedinjene Američke Države posvećene su suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju iz Ureda za Europu i Euroaziju pri State Departmentu, povodom današnje sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Iz State Departmenta su naglasili punu podršku visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.

“Podržavamo napore visokog predstavnika da odbrani temeljne elemente Dejtonskog sporazuma – jednu državu, dva entiteta i tri konstitutivna naroda i ostale građane,” navodi se u saopštenju.

Ranije se istim povodom oglasila i Ambasada SAD-a u BiH, izrazivši podršku ulozi visokog predstavnika.

Podsjećamo, visoki predstavnik Christian Schmidt jučer je po drugi put nakon preuzimanja mandata u augustu prošle godine iskoristio bonske ovlasti, nametnuvši odluku o financiranju izbora u oktobru ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...