DEMONSTRACIJA SILE: Belgija u Ligi nacija Poljskoj utrpala šest komada, pogledajte golove

U drugom susretu iz ove skupine Nizozemska je u Cardiffu porazila Wales sa 2-1 upisavši drugu pobjedu u skupini. 

  • Sport

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 0

Nogometna reprezentacija Belgije je u susretu 2. kola Lige nacija deklasirala Poljsku sa 6-1.

Belgija je u prvom kolu skupine 4 elitnog razreda Lige izgubila od Nizozemske sa 4-1, no u drugom je kolu još uvjerljivije porazila Poljsku.

Gosti su poveli u 28. minuti golom Roberta Lewandowskog, no domaćin j uzvratio sa šest golova u nizu. U 42. minuti je izjednačio Axel Witsel, a u nastavku susreta "Crveni vragovi" su razbili Poljake postigavši pet golova za konačnih 6-1.  Strijelci su bili Kevin De Bruyne (59), Leonardo Trossard (73, 80), Leander Dendoncker (83) i Lois Openda (90+3).



U drugom susretu iz ove skupine Nizozemska je u Cardiffu porazila Wales sa 2-1 upisavši drugu pobjedu u skupini. 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...