VUČIĆ KAŽE DA JE DOĆI U CRNU GORU PRIVATNO ILI ZVANIČNO: "Polako da resetujemo naše odnose..."

"Premijer Crne Gore Dritan Abazovićje dobio poziv da zvanično posjeti Srbiju 29. juna i dobrodošao je", kaže Vučić.

  • Regija

  • 09. Jun. 2022  09. Jun. 2022

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će doći u Crnu Goru, dodajući da dvije države treba da resetuju međusobne odnose, jer u budućnosti mogu mnogo toga zajedno da urade u korist građana obje zemlje.

"Svakako ću doći u Crnu Goru, da li zvanično ili privatno - to je druga stvar. Premijer Crne Gore Dritan Abazovićje dobio poziv da zvanično posjeti Srbiju 29. juna i dobrodošao je. Imamo puno tema za razgovor i mnogo stvari da rješavamo u interesu svih. Naravno, uvijek će postojati oni koji ne razmišljaju o tome kako bi bilo dobro da dvije zemlje sarađuju, već kako da to zaustave, ali nemam problem sa tim", rekao je Vučić u izjavi za Adria TV.

Vučić je istakao da Srbija i Crna Gora nemaju nikog bližeg nego jedna drugu.

"Nadam se da mnogo toga u budućnosti možemo zajedno da uradimo, pa čak i ovu zimu da olakšamo jedni drugima i da pomognemo jedni drugima, jer će biti mnogo teška zima i za jednu i za drugu zemlju. Polako da resetujemo naše odnose i da počnemo da ih gradimo, odnosno da vratimo onu emociju koju smo imali i poštovanja i ljubav, jer teško da imamo nekog bližeg nego jedni druge", rekao je predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...