NOVI PROBLEMI ZA NAJBOLJEG SVJETSKOG TENISERA: Novak Đoković ni po novim mjerama ne može ući u SAD

Prvi teniser svijeta je zbog odluke da se ne vakciniše već propustio dva mastersa na tlu SAD-a, Indian Wells i Miami, kao i prvi Grand Slam sezone u Australiji.

  • Sport

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 0

Sjedinjene Američke Države (SAD) promijenile su uvjete potrebne za ulazak u zemlju u vezi s pandemijom koronavirusa, ali Novak Đoković, teniser Srbije, ni po novim mjerama ne bi mogao nastupati na US Openu.

Od nedjelje, 12. juna, svi putnici koji budu htjeli ući u SAD morat će imati negativan test na COVID-19, a međunarodni putnici će i dalje morati biti vakcinisani.

To znači da Đoković, koji se nije vakcinisao, po važećim pravilima neće moći ući na područje SAD-a.

Prvi teniser svijeta je zbog odluke da se ne vakciniše već propustio dva mastersa na tlu SAD-a, Indian Wells i Miami, kao i prvi Grand Slam sezone u Australiji.

US Open, inače, počinje 29. augusta, pa još postoji mogućnost da Amerikanci izmjene pravila ulaska u zemlju i da Đoković zaigra na terenima Flushing Meadowsa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...