„ČOVIĆ JE IZDAO I OSRAMOTIO PLENKOVIĆA…“: Nakon fijaska lidera HDZ-a BiH u Bruxellesu, oglasio se i predsjednik Hrvatske stranke BiH…

Ne stišavaju se reakcije nakon fijaska lidera HDZ- BiH u Bruxellesu.

  • Mini market

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 4

Podsjetimo, Dragan Čović otputovao je u Bruxelles gdje se održao sastanak sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, no nije napustio hotelsku sobu i jedan je od tri lidera bh. stranaka koji nije bio na sastanku sa Michelom na kojem su dogovarane reforme u BiH.

Svoj sud o svemu dao je i predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković.

„Premijer Plenković založio je svoj autoritet da dođe do sastanka a gospodin Čović ga je izdao i osramotio. BiH ne može u EU sa ovakvim "liderima" koji vide samo sebe i svoj interes a interes pojedinaca je da vlada nered i bezakonje, zato se i ne donose traženi zakoni od strane EU“, poručio je Skopljaković.

Inače, Čović je nakon svega priznao da je HNS kojeg je zastupao kao predsjednik tog udruženja, a kojeg čini 16 stranaka sa hrvatskim predznakom, zapravo u praksi HDZ BiH, kazavši da je nasuprot devet bošnjačkih i šest srpskih stranaka bila samo jedna hrvatska politička partija. Čović je također priznao kako na sastanak nije otišao zbog prisustva Željka Komšića, ponovo koristeći istu mantru legitimiteta i legaliteta, no ovoga puta naštetio je samo sebi.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...