SUPRUGA MU BOGATIJA: Kurti podstanar s 400 eura ušteđevine, plaća kiriju 250

Kurti je prijavio da su njegovi godišnji prihodi 12.903 eura, dok njegova supruga godišnje zaradi 39.200 eura.

  • Politika

  • 14. Jun. 2022  

  • 1

Premijer Kosova Aljbin Kurti prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije svoju imovinu koja iznosi blizu 400 eura u gotovini. Kurti je podstanar s mjesečnom kirijom od 250 eura, dok njegova supruga posjeduje vrijednu nekretninu i znatno veću ušteđevinu, prenosi Gazeta express.

Kurti je u prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije naveo da njegova supruga, Norvežanka Rita Augestad Knudsen, posjeduje stan od 67 kvadrata vrijedan 400.000 eura. U prijavi nije navedeno gdje se nekretnina nalazi.

Za razliku od Kurtija koji ima oko 400 eura ušteđevine u jednoj banci, njegova supruga je uštedela 23.000 eura. Međutim, ona ima i dugove pošto je uzeća kredit od 290.000 eura na 25 godina za kupovinu stana.

Iako je supruga vlasnica stana, premijer Kosova, prema zvaničnoj prijavi, živi kao podstanar u stanu koji mjesečno plaća 250 eura. Kako se navodi, ugovor o zakupu je potpisan na tri godine s mogućnošću produžetka na još tri.

Kurti je prijavio da su njegovi godišnji prihodi 12.903 eura, dok njegova supruga godišnje zaradi 39.200 eura.

(Beta)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...