SRBIJA NA NOGAMA: Karikatura FIFA-e naljutila komšije; Xhaka grli Tadića (Foto)

Kkapitena Srbije Dušana Tadića grli vođa Švicarske Granit Xhaka. I to je Srbijancima zasmetalo, jer je za njih švicarski reprezentativac albanskog porijekla omražen.

  • Zabava

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Srbijanska javnost pobjesnila je zbog karikature koju je objavila Međunarodna nogometna federacija (FIFA), a kojom najavljuje Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na karikaturi se nalaze 32 nogometaša, svaki predstavlja jednu reprezentaciju. Tako na njoj Cristiano Ronaldo i Lionel Messi zajedno igraju igricu, a hrvatski kapiten Luka Modrić stoji prekriženih ruku…

No jedna scena razljutila je naše susjede, prenosdi Tportal.hr.

Naime, kapitena Srbije Dušana Tadića grli vođa Švicarske Granit Xhaka. I to je Srbima zasmetalo, jer je za njih švicarski reprezentativac albanskog porijekla omražen.

Razlog? Zato što golove slavi pokazujući simbole “dvoglavog orla”.

“FIFA šokirala Srbiju”, piše Alo, a za Xhaku navode da je “mučki provokator”.

Slično piše i Kurir:

“Provokacija ili veliki gaf. FIFA objavila karikaturu na kojoj albanski provokator grli kapitena Tadića”.

Pitaju se je li FIFA to napravila namjerno, jer mogla je uzeti bilo kojeg drugog kapitena iz druge reprezentacije kako grli Tadića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...