Hronika
UTVRĐUJE SE TAČNA TEŽINA I ČISTOĆA KOKAINA: Među četvoricom uhapšenih u Australiji je i Hrvat, prvi časnik broda (VIDEO)
Prije 17 min0
Bit će vam potrebno 400 g pilećeg mesa.
Gastro
16. Jun. 2022 16. Jun. 2022
0
Potrebno je:
400 g pilećeg mesa
1 krompir
2 mrkve
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
po potrebi ulje
so
biber - mljeveni
peršun
1,5 -2 l vode
1 jaje
1 supena kašika griza
Priprema:
1. Pileće meso proprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuha.
2. Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno isjeckano.
3. Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procijediti tečnost. Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.
4. Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga isjeckati.
5. Upržiti crni luk da bude staklast.
6. Procijeđenu tečnost vratiti u lonac i dodati isjeckano, meso, povrće i uprženi luk. Provjeriti okus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.
8. U posebnoj posudi viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.
9. Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razrijeđene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice. Tek kada se ulije sva masa, promiješati cijelu količinu čorbe.
10. Dodati supenu kašiku griza, promiješati i vratiti da provri.
11. Pri serviranju, može se dodati sitno sjeckani peršunov list.
Savjet:
Pileće meso - što masnije meso piletine stavite, čorba će biti ukusnija
Prijatno!:)
(Recepti.com)
Hronika
UTVRĐUJE SE TAČNA TEŽINA I ČISTOĆA KOKAINA: Među četvoricom uhapšenih u Australiji je i Hrvat, prvi časnik broda (VIDEO)
Prije 17 min0
Hronika
PRIČA KAO IZ FILMA: Kako je Bosanac prevario austrijski fond za više od 100.000 eura?
Prije 17 min0
Hronika
UŽAS U OHRIDU: Uznemirujući slučaj seksualnog nasilja
Prije 19 min0
Zdravlje
OVO JE 6 SIMPTOMA UPALE PLUĆA: Ne smijete ih ignorisati. Djeluju bezazleno, ali mogu biti opasni
Prije 23 min0
Gastro
OTKRILI STRUČNJACI: Kuhari uvijek jedno rade prije kuhanja graha, brže se skuha i mekan je kao duša
22. Nov. 20250
Gastro
TOPE SE U USTIMA: Za doručak napravite grčke lepinje i oduševite ukućane...
23. Nov. 20250
Gastro
BOLJE NEGO IZ SLASTIČARNE: Na brzinu napravite Raffaello kuglice i iznenadite ukućane…
22. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINJSTVA: Danas pravimo starinsko „sirotinjsko“ jelo koje su svi obožavali...
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.