Evropa
KLJUČNI GRAD PRED PADOM, UKRAJINCI PRIZNALI: Stvari se odvijaju po najgorem mogućem scenariju, ovo nismo očekivali
Prije 13 min0
Bit će vam potrebno 400 g pilećeg mesa.
Gastro
16. Jun. 2022 16. Jun. 2022
0
Potrebno je:
400 g pilećeg mesa
1 krompir
2 mrkve
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
po potrebi ulje
so
biber - mljeveni
peršun
1,5 -2 l vode
1 jaje
1 supena kašika griza
Priprema:
1. Pileće meso proprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuha.
2. Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno isjeckano.
3. Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procijediti tečnost. Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.
4. Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga isjeckati.
5. Upržiti crni luk da bude staklast.
6. Procijeđenu tečnost vratiti u lonac i dodati isjeckano, meso, povrće i uprženi luk. Provjeriti okus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.
8. U posebnoj posudi viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.
9. Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razrijeđene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice. Tek kada se ulije sva masa, promiješati cijelu količinu čorbe.
10. Dodati supenu kašiku griza, promiješati i vratiti da provri.
11. Pri serviranju, može se dodati sitno sjeckani peršunov list.
Savjet:
Pileće meso - što masnije meso piletine stavite, čorba će biti ukusnija
Prijatno!:)
(Recepti.com)
Evropa
KLJUČNI GRAD PRED PADOM, UKRAJINCI PRIZNALI: Stvari se odvijaju po najgorem mogućem scenariju, ovo nismo očekivali
Prije 13 min0
Politika
SEBIJA IZETBEGOVIĆ NAZVALA MIJATOVIĆA ‘POLITIČAR SA TEMU-a’ I PORUČILA MU: Otiđi doktoru
Prije 15 min0
Regija
DRAMA KOD SUSJEDA: Hoće li Hrvatska ostati bez dijela neovisnosti?
Prije 26 min0
Društvo
VLAST NIJEMI POSMATRAČ: Stočani prijete blokadom puta, ako se ne riješi problem sa smećem (FOTO)
Prije 32 min0
Gastro
NAPRAVITE "KALTER HUND": Za ovaj njemački klasik ne trebaju vam ni mikser ni rerna, a svi koji ga probaju pitat će...
Prije 22h0
Gastro
NAPRAVITE KUGLICE S CIMETOM: U zatvorenoj posudi mnogu stajati i čitavu sedmicu, ali toliko su ukusne da će..
23. Okt. 20250
Gastro
OVO OKUSU DAJE PUNOĆU: Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše lazanje će biti genijalne
22. Okt. 20250
Gastro
DA ZAMIRIŠE CIJELA KUĆA: Danas pravimo domaće knedle sa šljivama, nema im ravnih...
23. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.