VOJIN MIJATOVIĆ OTVORENO: "Uvjeren sam da je ljudima više muka i od vladajuće i od opozicione priče u RS-u"

"Vrlo iskreno, ne mogu dočekati izbore da se prebrojimo i vidimo koliko je Bosanaca i Hercegovaca u RS-u", kaže Mijatović.

  • Politika

  • 16. Jun. 2022  16. Jun. 2022

  • 1

"Još jedan u nizu mitova Milorada Dodika je da su Srbi krivi za sve. Gospodin Dodik je već očito uveliko u svojoj prepoznatljivoj kampanji i naravno on nosi taj barjak sprskog nacionalnog interesa tako da me ne iznenađuje ni ova današnja njegova poruka. Naravno ne osjećam se krivim, a onaj koji bi trebao da se osjeća krivim je zapravo on i to spram upravo Srba koje tobože štiti sve ove godine", istakao je u Rezimeu Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

"Dodik je član Predsjedništva BiH, koliko god se to svima nama ne sviđalo, a većini se ne sviđa. Legalno je izabran na izborima. U Briselu je predstavljao BiH, sad u Sankt Petersburgu predstavlja entitet, ali dobro, to je Milorad i to nije ništa sporno. Nažalost, imamo situaciju da su Milorad Dodik i Dragan Čović vrlo direktno, više bez skrivanja, igrači Kremlja u BiH i na Balkanu i šteta koju proizvode po državu BiH i sve njene građane je velika. Mi nažalost živimo u momentu kada imamo agresiju Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu i kada je zapravo došlo do polarizacije čitavog svijeta, a političkim potezima Milorada Dodika i Dragana Čovića nažalost našu zemlju svrstavaju na lošiju stranu realnosti. Ali to je nešto sa čime moramo da živimo u ovom trenutku i to je nauk za oktobar i izbore svim građanima u Republici Srpskoj, da nam ne treba izolacija od ostatka svijeta i da nam ne trebaju takve politike koje nas stavljaju u grupu negativnosti  u ovom trenutku, koja nije dobra ni po koga."

O svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH kaže:

"Reakcije su sasvim ok. Ono što me iznenađuje je da nemali broj građana iz RS-a pozdravlja takvu priču i da s tim razbijamo i onaj mit da će samo Bošnjaci glasati jer samo Bošnjaci glasaju za nekog Vojina, Aleksandra, Sašu koji su u SDP-u ili u nekoj drugoj stranci kojoj nije upitna BiH. Vrlo iskreno, ne mogu dočekati izbore da se prebrojimo i vidimo koliko je Bosanaca i Hercegovaca u RS-u. Uvjeren sam da je ljudima više muka i od vladajuće i od opozicione priče u RS-u, da zapravo je ovo trenutak kada uvodimo alternativu u političkom i društvenom smislu, pa ćemo ako ništa drugo napraviti dobru pretpostavku za sljedeće izbore da to bude potpuno normalna stvar i da neko ko voli državu u kojoj živi sasvim normalno bude kandidat i dobije podršku nemalog broja građana."

 (federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...