AMEL TUKA UOČI NASTUPA U PARIZU: "Očekujem jako brzu trku sutra, vrijeme je..."

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim", rekao je Tuka.

  • Sport

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti na mitingu Dijamantske lige koje će se održati u Parizu.

Sjajni Tuka ističe kako se veoma dobro spremio za nastup, te da može do dobrog rezultata.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m”, rekao je Amel.

Osvrnuo se i na prethodne nastupe.

“U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na ‘lošije’ rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro. Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neče ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama”, ističe Tuka, a potom dodaje:

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim."

Trka Dijamantske lige na 800 metara u Parizu na rasporedu je sutra, a Tuka će na stazu od 21 sat i 54 minuta, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...