DRAMA U "GLAVNOM GRADU" SVIJETA, "USTANAK" U NEW YORKU: Propalestinski demonstranti zauzeli zgradu...

(...) Univerziteta Columbia.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 0

Propalestinski demonstranti zauzeli su danas zgradu na Univerzitetu Columbia u kampusu u New Yorku, a uprava je ograničila pristup samo na studente koji tu žive i zaposlenike.

Demonstranti koji su zaposjeli Hamilton Hall na prozorima su istakli transparente na kojima piše "Intifada", što je arapska riječ za ustanak, izvijestio je CNN, prenosi Hina.

Univerzitet je u ranoj jutarnjoj obavijesti objavio da je pristup kampusu Morningside ograničen na studente koji tu žive i zaposlenike koji pružaju osnovne usluge.

Columbia je u ponedjeljak počela suspendovati propalestinske studentske aktiviste koji su odbili ukloniti protestni kamp u njujorškom kampusu nakon što su propali pregovori kojima se tražilo okončanje protesta. 

Predsjednica Univerziteta Nemat Minouche Shafik rekla je da višednevni pregovori nisu uspjeli uvjeriti demonstrante da uklone desetke šatora postavljenih kako bi izrazili protivljenje izraelskom ratu u Gazi. Gušenje protesta na Columbiji, u središtu protestnih akcija povezanih s Gazom koje su proteklih sedmica zahvatile univerzitetske kampuse diljem SAD-a, događa se nakon što je policija na Univerzitetu u Teksasu u Austinu uhapsila desetke studenata koje je napala suzavcem na propalestinskom skupu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...