JADRANKA KOSOR O ZAOBILAŽENJU NAŠE ZEMLJE PRI DODJELI KANDIDATSKOG STATUSA: "Sreća pa je potpredsjednica Evropske komisije iz prijateljske Hrvatske"

"EK zaključila da Ukrajina može, a BiH ne može dobiti status kandidata za EU. Duboko nepromišljeno, zbog mnogih razloga", napisala je Kosor.

  • Mini market

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Evropska komisija je danas predložila da Ukrajina dobije kandidatski status za članstvo u EU.  Ova odluka izazvala je mnoštvo reakcija u BiH i regionu, pogotovo kod onih koji smatraju da BiH mnogo više zaslužuje da dobije kandidatski status.

Među takve spada i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, koja je u svojoj poruci uputila i kritiku na račun potpredsjednice Evropske komisije za demokratiju i demografiju.

"Dakle; EK zaključila da Ukrajina može, a BiH ne može dobiti status kandidata za EU. Duboko nepromišljeno, zbog mnogih razloga. Sreća da tamo sjedi i potpredsjednica iz prijateljske Hrvatske, jel’, objavila je Kosor na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...