DIJANA HRKALOVIĆ IZNOSI SVOJU VERZIJU DOGAĐAJA: "Stefanović je prisluškivao Vučića i štitio Veljka Belivuka" (VIDEO)

Kazala je da je Nebojša Stefanović ostvarivao neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice.

  • Hronika

  • 18. Jun. 2022  18. Jun. 2022

  • 1

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u gotovo dvosatnom razgovoru za Objektiv prvi put je iznijela svoju verziju događaja koji već godinama potresaju javnost u Srbiji.  

Kazala je da je Nebojša Stefanović ostvarivao neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. "Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsjednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju transkripti. Nije preduzeo kontraobavještajnu zaštitu predsjednika niti je obavijestio BIA-u da oni preduzmu mjere. Tamo gdje ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega.

Ja ne znam kako tog čovjeka nije sramota. Ima li on obraz, čast? Predsjednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije djelo od toga. Predsjednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrijednosti", priča Hrkalović.

Tvrdi da je klan Veljka Belivuka štitio upravo Nebojšta Stefanović.

"Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsjednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve "pomnožio sa nulom". Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko "prolupao", moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje. Ne mogu da podnesem da bilo ko, pogotovo porodice žrtava, misli da ja imam bilo kakve veze sa tim monstruoznim djelima. To mi nanosi neizreciv bol",  istakla je Hrkalović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...