NASLOV U VUČIĆEVOM TABLOIDU: "Njihova mržnja i zavist prema našoj zemlji i Aleksandru Vučiću odavno je prerasla u bolest!"

Prorežimski beogradski portal "Informer" piše da se hrvatske novine, portali i televizija neprekidno bave Srbijom i njenim predsjednikom, iako se u srpskim medijima nikada ne piše ni o Zoranu Milanoviću, ni o Andreju Plenkoviću, niti o njihovoj vojsci...  

  • Regija

  • 19. Jun. 2022  19. Jun. 2022

  • 2

"Informer" tvrdi da hrvatski mediji godišnje imaju na hiljade tekstova, emisija, naslovnih strana o Aleksandru Vučiću i Srbiji, te da je hrvatska "mržnja i zavist prema našoj zemlji i Aleksandru Vučiću odavno prerasla u bolest". 

"Dok Hrvatska tone pod teretom ekonomske i političke krize, Srbija iz dana u dan vojno, politički i ekonomski sve više jača. Dok u Srbiji nikoga ne interesuje Plenković, Milanović, ili hrvatska vojska, bolesna opsednutost Hrvata Srbijom svakog dana je sve gora. Ovo je samo još jedna potvrda da ustaškom ludilu i opsednutošću Vučićem i Srbijom nema kraja, a izgleda da je razlog za ovakve napade iz komšiluka upravo taj što im je Vučić oličenje jake i stabilne Srbije, a njima to očigledno ne odgovara, te pokušavaju sve kako bi slomili našu zemlju, no potpuno bezuspešno", piše "Informer" u osvrtu na tekst objavljen u Večernjem listu pod naslovom: "Što bi Vučića više rastužilo: da Hrvatska blokira ulazak Srbije u EU ili da to ne učini?". 

Informer.rs / Screenshot

"Svakih nekoliko dana kod nas osvane u medijima naslov koji tvrdi da je Srbija potrošila sve džokere i da više neće moći sjediti na nekoliko stolaca. Misli se, naravno, na vanjskopolitički položaj i stav Srbije za koju svi znamo gdje politički pripada, a to je uz svog velikog brata, Putinovu Rusiju. I onda dođu više ili slabije rangirani političari sa Zapada koje dočeka Aleksandar Vučić i nastane uvijek isti igrokaz, pa će tako novi njemački kancelar Scholz javno pritisnuti Srbiju da mora uvesti sankcije Rusiji, želi li biti dio EU društva, pa onda Vučić nekoliko dana u medijima plače kako su Srbija i on izloženi neizdrživim pritiscima. I onda se, naravno, ne dogodi ništa. Te priče o tome kako će netko pritisnuti Srbiju, pozvati na red i staviti u poziciju biranja ili-ili već vrijeđa zdravi razum. To se, naime, najizglednije neće dogoditi", piše Večernji list u komentaru na koji je žustro reagirao Vučićev tabloid "Informer".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...