ŠEFICA SLOVENSKE DIPLOMACIJE U AKCIJI: Fajon predlaže da Bosni i Hercegovini bude dodijeljen status kandidata...

Agencija dodaje da bi ostala pregovaračka poglavlja mogla biti otvorena kada BiH zadovolji kriterije koji se tiču izbora i drugih relevantnih oblasti.

  • Politika

  • 20. Jun. 2022  20. Jun. 2022

  • 8

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon predstavit će prijedlog te zemlje da se BiH dodijeli status kandidata za članstvo u EU na današnjoj sjednici Vijeća EU za vanjske poslove u Luksemburgu.

Fajon će predložiti da BiH dobije status kandidata na samitu koji će se održati 23. i 24. juna, javlja STA.

Slovenski premijer Robert Golob je tokom posjete Briselu ranije ove nedjelje izjavio da će predložiti da se BiH dodijeli status kandidata, a prema tom prijedlogu, pristupni pregovori će početi onda kada BiH usvoji zakone sadržane u političkom sporazumu koji su političke stranke iz BiH postigle na razgovorima u Briselu prije sedam dana, navodi STA.

Agencija dodaje da bi ostala pregovaračka poglavlja mogla biti otvorena kada BiH zadovolji kriterije koji se tiču izbora i drugih relevantnih oblasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...