O ČEMU SU RAZGOVARALI PODSEKRETARKA ROSEMARY DICARLO UN-a I ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: Posebna tema je bila...

Zahvalio je na pomoći koju tijela i agencije Ujedinjenih naroda pružaju Bosni i Hercegovini kada su u pitanju osnaživanje mira i napredak u društvenom razvoju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 20. Jun. 2022  20. Jun. 2022

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s podsekretarom Ujedinjenih naroda za političke poslove Rosemary DiCarlo o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na poteze vlasti entiteta RS kojima su u proteklom periodu dovedene u pitanje državne institucije potrebne za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Posebna pažnja posvećena je euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i značaju integracijskog procesa za stabilnost i reformski napredak, a razgovarano je i o suočavanju s prošlošću i obnavljanju povjerenja u BiH.

Džaferović je istakao da je ustavna i međunarodna obaveza vlasti u Bosni i Hercegovini da poštuju presude Haškog tribunala, Međunarodnog suda pravde i domaćih sudova, te da najviši zvaničnici u Bosni i Hercegovini trebaju iskazivati pijetet prema žrtvama zločina i raditi na jačanju povjerenja.

Zahvalio je na pomoći, koju tijela i agencije Ujedinjenih naroda pružaju Bosni i Hercegovini kada su u pitanju osnaživanje mira i napredak u društvenom razvoju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...