ŽELE DOHAKATI CAJKAMA: Grad u Hrvatskoj zabranio puštanje folk muzike

Gradske vlasti Đurđevca u Hrvatskoj donijele su odluku o zabrani izvođenja i reproduciranja "cajki" u ugostiteljskim objektima i na terasama.

  • Regija

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 3

Gradske vlasti Đurđevca u Hrvatskoj donijele su odluku o zabrani izvođenja i reproduciranja "cajki" u ugostiteljskim objektima i na terasama.

Odluka vrijedi idući vikend u središtu grada, dakle od petka do nedjelje, za vrijeme održavanja poznate turističke manifestacije Picokijade u Đurđevcu.

"Obavještavaju se ugostitelji koji su u cijelosti podmirili svoje obveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su iskazali interes za produžavanje radnoga vremena za vrijeme trajanja Picokijade, da je Grad Đurđevac donio odluku o određivanju drugačijeg radnog vremena restoranima i barovima na području grada."

Od 24. do 26. juna ugostitelji mogu raditi od 0:00 do 24:00 sata. Radno vrijeme odnosi se i na terase postavljene uz ugostiteljske objekte, kao i na šatore postavljene na javnim površinama.

"U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu može se izvoditi samo primjerena tradicijska i zabavna muzika", stoji u odluci gradskih vlasti, prenosi Danica.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...