MINISTRICA TURKOVIĆ NA QATAR ECONOMIC FORUMU: Razgovaralo se o mogućnostima snažnijeg ekonomskog povezivanja BiH (VIDEO)

Qatar Economic Forum se smatra jednim od najvažnijih skupova ovog tipa ne samo u regiji nego i mnogo šire.

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 5

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, kako je objavila na svojoj Facebook stranici, učestvuje danas na drugom Qatar Economic Forumu u Dohi. Na ovom događaju su se okupili vodeći svjetski, politički, ekonomski i finansijski lideri.

Na poziv katarskog emira Sheikh Tamim bin Hamad Al Thanija, razgovaralo se o ključnim globalnim ekonomskim izazovima, uključujući utjecaj kriza u energetskom sektoru te u oblasti isporuke roba, posebno hrane i rastućeg finansijskog pritiska.

Među govornicima na skupu bili su i Elon Musk, jedan od vodećih svjetskih poduzetnika i investitora, te osim političkih lidera i čelnika najvećih svjetskih investicionih fondova, razvojnih banaka, međunarodnih finansijskih institucija, na skupu su bili čelni ljudi najvećih svjetskih kompanija, poput Boinga, Volkswagena, Exxon Mobile, Accor te mnogih drugih.

 

Qatar Economic Forum se smatra jednim od najvažnijih skupova ovog tipa ne samo u regiji nego i mnogo šire.

Ministrica Turković je na marginama skupa održala niz sastanaka na kojima se razgovaralo o mogućnostima snažnijeg ekonomskog povezivanja BiH te privlačenja stranih investitora, posebno investicionih fondova. Istaknute su komparativne prednosti BiH, energetska stabilnost te rastuća oblast turizma.

Skupu je prisustvovao i Michael Bloomberg, američki poduzetnik i filantrop te bivši gradonačelnik New Yorku, a njegova medijska korporacija Bloomberg je suorganizator konferencije, objavila je Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...