PREDSJEDNIK FINSKE TVRDI: "Mislim da nećemo prije septembra ući u NATO"

Niinisto se u izjavi za finsku državnu televiziju YLE osvrnuo na tok odnosa s Turskom u vezi s članstvom u NATO-u.

  • Svijet

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 1

Finski predsjednik Sauli Niinisto izjavio je kako ne vjeruje da će postići dogovor s Turskom prije samita NATO-a koji će se održati u Španiji iduće sedmice, te kako ne misli da će njegova zemlja ući u NATO prije septembra.

Niinisto se u izjavi za finsku državnu televiziju YLE osvrnuo na tok odnosa s Turskom u vezi s članstvom u NATO-u.

Ističući da Turska nije napravila korak nazad u pogledu svojih zahtjeva, kazao je:

"Unatoč tome, postignut je napredak u pregovorima i pregovori se nastavljaju. Ne vjerujem da ćemo se s Turskom dogovoriti na samitu NATO-a koji će se održati u Španiji. Mislim da nećemo prije septembra ući u NATO."

Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde također je ocijenila pregovore o NATO-u između Tuske i Švedske koji su jučer održani u Briselu, glavnom gradu Belgije, u izjavi za službenu novinsku agenciju njezine zemlje TT.

Navodeći da su razgovori bili konstruktivni, Linde je rekla:

"Došlo je do konstruktivnih razgovora, a najvažnije je da će se razgovori nastaviti."

Dodala je da su spremni da ti pregovori dugo potraju, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...