BH. REPREZENTATIVAC MIJENJA SREDINU: Emir Sulejmanović više nije član Tenerifa

Sulejmanović je odigrao za Tenerife 104 meča i osvojio FIBA Ligu šampiona. Sada već bivši košarkaš tima sa Kanarskih ostrva zahvalio se klubu na saradnji.

  • Sport

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Bosanskohercegovački reprezentativac Emir Sulejmanović napustio je španski Tenerife poslije dvije godine.

Sulejmanović je odigrao za Tenerife 104 meča i osvojio FIBA Ligu šampiona. Sada već bivši košarkaš tima sa Kanarskih ostrva zahvalio se klubu na saradnji.

“Hvala za sve. Bilo je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu sa saigračima i nositi ovaj dres”, poručio je Sulejmanović na zvaničnog Instagram nalogu.

Bh. reprezentativac već u narednim sedmicama trebao bi saznati destinaciju narednog kluba, a najvjerovatnije da bi mogao zaigrati u klubova koji će naredne sezone igrati evropska takmičenja.

Emira već početkom jula očekuju dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, s obzirom na to da se našao na spisku novog selektora Adisa Bećiragića.

Zmajevi 1. jula igraju protiv Češke u Pardubicama, a tri dana kasnije će ugostiti Bugarsku u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Bh. košarkašima je potrebna jedna pobjeda u ova dva duela da ostavre plasman u sljedeću fazu kvalifikacija za Mundobasket.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...