SULEJMANOVIĆ I OVE GODINE NA MARŠU MIRA: Bh. košarkaša kao bebu krili po srebreničkim šumama

"Kada sam imao 13 mjeseci prebačeni smo u Finsku. Tamo smo došli s jednom kesom, počeo je život iz početka", govorio je ranije bh. košarkaš.

  • Društvo

  • 08. Jul. 2023  

  • 0

Danas je iz Nezuka prema Memorijalnom centru Potočari krenuo 19. po redu Marš mira, pješački pohod u čast žrtvama genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Među sudionicima ovogodišnjeg Marša mira je i bh. košarkaš Emir Sulejmanović.

Fotografiju sa Sulejmanovićem na Twitteru je podijelio direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić.

- Emir Sulejmanović na Maršu mira. Div iz istočne Bosne - napisao je Suljagić.

Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. godine u jednoj od srebreničkih šuma i njegov život je zauvijek obilježen Srebrenicom i svim onim što se tamo dogodilo.

"Hvala Bogu da sam ostao živ uz sve to što se dešavalo. Mama je mene i brata iz sela Luka, odvela u Žepu, a odatle smo otišli u Kladanj. Kada sam imao 13 mjeseci prebačeni smo u Finsku. Tamo smo došli s jednom kesom, počeo je život iz početka", govorio je ranije bh. košarkaš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...