PODVIG VRIJEDAN DIVLJENJA: Veličanstvena Lana Pudar je najbolja Evropljanka u plivanju delfin-tehnikom!

Lana Pudar je, dakle, uoči trke na 50 metara na kojoj će također sudjelovati, najuspješnija evropska plivačica u plivanju delfin-stilom!

  • Sport

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 2

Lana Pudar zauzelo je fantastično šesto mjesto na svijetu u trci 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, ali njen podvig još većim čini podatak da je mlada Mostarka bila najbliža evropska plivačica u ovoj disciplini! Prvih pet mjesta zauzele su takmičarke iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Australije.

Iza Lane plasirale su se Helena Bach iz Danske, te Mađarska predstavnica Boglarka Kapas. Domaća plivačica je inače svjetska prvakinja i osvajačica bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Brazilu 2016.

alt

U prethodnoj trci od prije dva dana na 100 metara delfin u kojoj je zauzela osmo mjesto Lana Pudar je bila treća od evropskih takmičarki. Bolje od nje su bile osvajačica srebrne medalje Maria Wattel iz Francuske, te Šveđanka Louise Hansson koja je bila četvrta. Njih dvije nisu sudjelovale u današnjem finalu na 200 metara.

Lana Pudar je, dakle, uoči trke na 50 metara na kojoj će također sudjelovati, najuspješnija evropska plivačica u plivanju delfin-stilom!

Rezultat za poštovanje i divljenje!

 (SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...