ŠAMPI(NJ)ON MEĐU PASTA-ČORBAMA: Napravite je još ovo popodne

Ali, prvo kupite gljive i piletinu.

  • Gastro

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 1

Potrebno je:

250 g pilećih prsa

1 glavica crnog luka

2 poriluka (praziluk ili prasa, kako god hoćete)

200 g šampinjona

200 g makarona

100 ml pavlake za kuhanje

so

biber

ulje

Priprema: 

1. Crni luk i poriluk isjeckati i lagano propržiti na ulju. Posoliti i pobiberiti.

2. Šampinjone očistite i nasjeckajte na listiće ili na četvrtine ko kako voli. Dodajte u luk.

3. A onda dodajte piletinu isjeckanu na kockice i nalijte vodom da ogrezne. Krčkati 20-ak minuta.

4. Potom dodajte testeninu i pavlaku za kuhanje i lagano promiješajte da se ne zalijepi za dno. Ako je voda isparila, dolijte.

5. Kuhajte još 10-ak minuta.

Prijatno:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...