PROCURILE NOVE INFORMACIJE IZ BRISELA: "BiH će, vjerovatno, dobiti...."

Hrvatska će tražiti da se stavi fokus na izbornu reformu, dok druge države insistiraju na briselskom sporazumu

  • Mini market

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 5

Bosna i Hercegovina će vjerovatno dobiti uslovni kandidatski status, navodi portal "Istraga". 

"Tokom rasprave o uslovima, Hrvatska će tražiti da se stavi fokus na izbornu reformu, dok druge države insistiraju na briselskom sporazumu. Nekoliko država (Njemačka) predlaže kandidatski status nakon izbora", navodi ovaj portal. 

U Briselu se danas održavao Samit Evropska Unija - Zapadni Balkan, na kojem je učestvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović

Na Samitu su učestvovali predstavnici država i vlada EU, kao i lideri Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...