KOD KONAKOVIĆA IMA MJESTA ZA SVAKOGA: Bivši zastupnik DF-a i SBB-a, koji je podržao rušenje vlade "šestorke", priključio se NiP-u

Nakon pristupanja Narodu i Pravdi Senad Hasanović je kazao kako je jedno vrijeme usljed vrlo turbulentnog perioda na političkoj sceni Kantona Sarajevo bio najbliže odluci da odustane od aktivnog bavljenja politikom.

  • Društvo

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 4

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Senad Hasanović zvanično je danas pristupio Narodu i Pravdi, što je njegova druga promjena stranačkog dresa u posljednjih šest mjeseci.

Nakon pristupanja Narodu i Pravdi Senad Hasanović je kazao kako je jedno vrijeme usljed vrlo turbulentnog perioda na političkoj sceni Kantona Sarajevo bio najbliže odluci da odustane od aktivnog bavljenja politikom.

"Ipak nakon razgovora sa ljudima iz Naroda i Pravde uvidio sam da je to jedini politički projekat koji je meni prihvatljiv i koji nudi realnu platformu za korjenite promjene u bosanskohercegovačkom društvu“, kazao je Hasanović.

Podsjećamo, Hasanović je zajedno sa kolegom Seadom Milavicom, sredinom decembra prošle godine napustio DF i pridružio se Stranci za BiH.

Zanimljivo je da je Hasanović malo prije napuštanja DF-a, kao zastupnik ove stranke, glasao za rušenje vlade "šestorke".

Za sve one koji se pitaju zašto je nakon relativno kratkog perioda napustio Stranku za BiH (SBiH), Hasanović kaže da je od ovog političkog projekta zaista očekivao mnogo.

"Ipak politički kurs koji je SBiH zauzela posljednjih mjeseci, a koji se ogleda u koaliranju sa SDA gdje god ima priliku i koalicioni kapacitet, kao i kadrovska politika u kojoj se ljudi pravosnažno osuđeni zbog nesavjesnog rada u službi i slično proglašavaju za perspektivne kadrove na kojima stranka treba da gradi svoju budućnost, meni nije bio prihvatljiv. To nije koncept koji sam spreman da slijedim i budem njegov zagovornik“, dodao je Hasanović.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...