ŽELJANA ZOVKO OTKRILA KARTE: „Imate čelnike u BiH koji pozivaju na slanje vojnih trupa i na reakciju visokog predstavnika, premijer Plenković je tražio da se izbori provedu…“

Zovko se dotaknula i Bosne i Hercegovine i bezuspješnog pokušaja dobijanja kandidatskog statusa u EU.

  • Vijesti

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 15

- Ovo je povijesna odluka koja je došla nakon ruske agresije na Ukrajinu i nakon ogromnog broja izbjeglica koje je primila Moldavija. Ovo je odluka solidarnosti s kojom EU pokazuje da Ukrajina i Moldavija nisu same, da su dio Europe i imaju europsku budućnost, istaknula je u razgovoru za Hrvatski radio Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu.

Zovko se dotaknula i Bosne i Hercegovine i bezuspješnog pokušaja dobijanja kandidatskog statusa u EU.

„Apsolutno nisam očekivala kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu, pogotovo jer imate čelnike u BiH koji pozivaju na slanje vojnih trupa i na ingerencije visokog prestavnika.

Poziva se da se odluke donose sa strane. Imate otvorenu suradnju s Vladimirom Putinom i Rusijom.

Hrvatski narod traži poštovanje odluka ustavnog suda, tako da dolazimo u jedno stanje disfunkcionalnosti.

Hrvatski uvjet je da BiH bude funkcionalna, premijer Plenković je inzistirao na tome da se izbori održe s presudama Ustavnog suda.

Kandidatski status bez toga neće ništa značiti“, kazala je Zovko.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...