GRLIĆ RADMAN ODGOVORIO MILANOVIĆU: "Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH..."

"Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske, na kraju se pokunjio, podvio rep i poslao pismo Jensu Stoltenbergu i NATO-u", kaže Radmanović.

  • Regija

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 4

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman komentirao je za N1 današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića na njegov račun. Milanović je rekao da je Grlić Radman princ od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca te da bi ministar radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

"On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Sramoti nas taj tip", rekao je danas Milanović.

Grlić Radman je rekao da predsjednik lupeta.

"Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali kad vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo umirem od stida, on ne može umirati od stida jer nema obraza. Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti.

Mi moramo strancima objašnjavati šta  on govori ovdje jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup", komentirao je ministar.

"On visi po seoskim birtijama"

Grlić Radman kaže da Milanović predbacuje premijeru Plenkoviću ono što on zdušno radi.

"On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće.

Ovo je jedan populistički način kako bi se dezintegrirala Hrvatska, kako bi se stvorio razdor među hrvatskim građanima, on poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu, on govori prazne priče. Ako on govori da je netko veleizdajnik, onda je to on i to s velikim V", rekao je Grlić Radman.

"Milanović se ponašao kao bez kompasa"

Ministar je naglasio da Milanović nikada do sada nije govorio o kandidatskom statusu BiH i da je to Plenković spomenuo već 2016. godine. 

"Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH. Predsjednik ne razumije taj dokument. Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša kao da je bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje", kazao je Grlić Radman.

"Milanović sebe jeftino prodaje"

"Imamo populistički pristup predsjednika Milanovića, koji jeftino prodaje sebe. On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar. On bi docirao, ali bi prebacivao odgovornost na drugoga. Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH. On se ne može ekskulpirati od takvih izjava", kaže Grlić Radman.

Ministar se osvrnuo na Milanovićevu karijeru u Ministarstvu vanjskih poslova pa rekao da je predsjednik bio lijen.

"Govori da smo u Schengen mogli ući 2016. godine, pa što to nije napravio? On nikakvih postignuća nije napravio dok je bio predsjednik vlade", rekao je.

Odgovarajući na pitanje ima li Hrvatska vanjsku politiku, Grlić Radman kaže da je naša vanjska politika uspješna zahvaljujući Plenkoviću koji ima međunarodno iskustvo.

"Tu nam je nebitno nekakvo sudioništvo predsjednika Milanovića. Ustav to nalaže, ali zakon kaže da vanjsku politiku provodi Vlada, tamo gdje je Vlada prisutna, ministar vanjskih poslova, možemo biti uzdignuta čela i čista obraza. Tamo gdje radi Milanović, pravi se sramota i ruši ugled Republike Hrvatske. Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske, na kraju se pokunjio, podvio rep i poslao pismo Jensu Stoltenbergu i NATO-u", rekao je Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...