SNIMLJENO JUTROS: Rusi lansirali raketu koja se potom vratila i pogodila njihovu jedinicu (VIDEO)

Video je također podijelio Rob Lee, viši saradnik na Institutu za vanjsku politiku, koji je na Twitteru napisao: “Ovo je navodno snimka neuspjelog lansiranja raketa ruskog protuzračnog odbrambenog sustava iz Alčevska, Luganska oblast.”

  • Svijet

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 12

Dramatičan video kojeg je objavio The Sun bilježi trenutak kada ruski raketni sistem zemlja-zrak lansira raketu da bi se nedugo zatim raketa okrenula u zraku i pogodila mjesto odakle je lansirana.

Na snimci se može vidjeti kako se projektil lansiraju nebo - prije nego što se okrenuo u zraku i udario tamo odakle je došao uzrokujući ogromnu eksploziju.

Kratki isječak navodno je snimljen u ukrajinskom gradu Alčevsku u regiji Lugansk, koji je pod okupacijom proruskih separatističkih snaga i nalazi se na prvoj crti rata u Ukrajini.

Snimljen je u ranim jutarnjim satima u petak kada su ruske trupe navodno lansirale projektil kako bi presrele nadolazeći ukrajinski avion.

Međutim, nekoliko sekundi kasnije, projektil je vraćen pošiljatelju nakon što se sistem za praćenje pokvario. Video prikazuje ogromnu eksploziju, kao i blistave bljeskove kako padaju na mjesto nesreće.

Lokalni izvještaji tvrde da je požar izbio na mjestu nedaleko od stambenih zgrada. Neki su tvrdili da su se ruski vlastiti sistemi protuzračne odbrane mogli ometati i prouzrokovati ovu katastrofu.

Isječak je izvorno u aplikaciji Telegram podijelio kanal Face of War, koji je objavio slične snimke od početka sukoba.

Video je također podijelio Rob Lee, viši saradnik na Institutu za vanjsku politiku, koji je na Twitteru napisao: “Ovo je navodno snimka neuspjelog lansiranja raketa ruskog protuzračnog odbrambenog sustava iz Alčevska, Luganska oblast.”

Tačan tip SAM sistema koji se vidi na snimci nije potvrđen, međutim, ruski raketni sisttem S-400 košta oko 300 miliona dolara po komadu.

Za sada nema vijesti o žrtvama u eksploziji.

(Raport) 

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...