TRGOVINA UTJECAJEM: Kako je SDP u Bihaću kupovao ruke u Skupštini

Potvrđena optužnica protiv Halkića.

  • Mini market

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 0

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać protiv Razima Halkića zbog trgovine utjecajem.

Halkiću se stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je koristeći svoj službeni položaj kao predsjedavajući Skupštine USK i zastupnik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Skupštini USK Zikriji Durakoviću, zastupniku u Skupštini USK, usmeno ponudio i obećao poziciju direktora JU Direkcije za ceste USK, kako bi Duraković u Skupštini USK glasao za Odluku o budžetu USK za 2021. godinu, te kako bi dalje glasao na način da podržava odluke postojeće skupštinske većine.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću.

(Faktor) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...